Akak memang hantu laksa. Kalau nampak laksa kat gerai tu, biasanya memang akan order atau beli.
Hari tu stop by kat lori jual rojak. Dia jual laksa juga. Tapi memula tu Akak tengok bekas laksanya ada mi laksa dengan limau kasturi je. Aik takkan condiments semua takde?
Laksa bodo je ke niii?
Tapi Akak ambik juga sebab lapar dan nak cuba.
Rupanya konsep dia - bahan-bahan dimasukkan fresh bila customer nak beli.
Telur rebus potong sebelah, timun baru sagat atas laksa, bawang pun baru hiris terus letak atas laksa tu. Cili Akak cakap dia tak payah sebab anak-anak nak makan. So Akak letak cili sendiri kat rumah.
Tapi korang tengok la timun dia ni... panjang-panjang nau, dan pada akak macam banyak sangat. Boleh letak seadanya je buat ghaso ghaso jadilah...
Dari segi rasa, okeylah cuma tak mencapai tahap kemasaman yang Akak biasa untuk laksa. Tapi bebudak nak makan, memang sesuai. Tak pedas.
Walaupun tak menepati piawaian Akak, tetap Akak suka effort dia jaga kualiti dan kesegaran laksa ni sebab condiment yang diletak kemudian. Berbanding dah packing siap-siap, telur cepat rosak, timun boleh buat basi. So yang tu Akak suka.
Lokasi? Rahsialah. Hehe
No comments:
Post a Comment
Ada soalan? Komen di sini.