Idea menu suku suku separuh.
Akak kena keluarkan pinggan sakti ni baru sedar diri. Haha
Ini lauk tapau. Nasi 1/2 bungkus je. Timun jadi lebih sebab diorang kat rumah semua pandang ekor mata je, Akak angkut semua la timun.
Nasi 1 senduk, ikan mabong bakar dengan sambal belacan, ulam timun.

Yang ni pulak:
Nasi 1 senduk, sambal hitam kawan jual, ikan kerisi stim, brokoli stim.
Ikan tu senang je buat. Cencang kasar bebawang, halia, kunyit hidup, lada hitam. Lumur kat ikan, tambah garam secubit. Bungkus dengan aluminium foil. Akak masak dalam air fryer je 200c, 8/5 mins. Kalau nak efek bakar, tak payah bungkus foil.
Menu ni orang pantang pun boleh makan.

Telur rebus 3 biji, sayur campur frozen gaul dengan Kewpie mayo merah sikit, lada hitam sikit. Teh O kosong.

Roti wholemeal bakar, almond spread, hirisan pisang. Takleh makan selalu ni. Sekali sekala jelah.

Nasi 1 senduk, sambal sotong, ikan tenggiri air fried, ulam timun.
Makanlah apa yang kita suka. Tapi kena ikut portion dan ikut time. Kurangkan karbo, tambah protein dan sayur/buah.
Haih, cakap senang. Nak buat tu... kena bertabah sikit hehe